perjantai 24. toukokuuta 2013

Älä mene sinne!

Tänään minä onnistun, lyön kirkkaasti parhaimman ajan taululle, muut suunnistajat katsovat kateellisesti menoani, naiset piirittävät minut maalissa: "Voit sie Eksynyt antaa minulle henkilökohtaista opetusta". Näillä ajatuksilla suuntasin kohti Kullervon kuntorasteja tutuille sienestysmaille. Tänään olisi minun päivä! 

Jos tämä oli minun päivä niin eipä minun elämä hääviä ole. Ensimmäinen rasti löytyi ilman suurempia kiemuroita. Keskivaiheilla oli pari isoa pummia, jotka olivat hyväksyttäviä koska maasto oli aika pienipiirteistä. Loppu meni hyvin jo ihan väliaikojenkin valossa. Mikä sitten romutti koko korttitalon? Seuraavaksi kaksi esimerkkiä totaalisesta ajattelemattomuudesta.

Rastiväli 1-2, aika helppo eiks niin? Toiselle polulle viivaa pitkin tai pienellä yläbanaanilla kiertäen ja ennen pistepellolle saapumista kohti rasti. Eikö ole ihan hyvä suunnitelma? Ei voi mennä pahasti pieleen.

Rastiväli 1-2.
Ja sitten se toteutus. Ilmeisesti kunto on niin kova, että on varaa tehdä ylimääräisiä lenkkejä. Puolituttu maasto aiheutti sen, että sen suurempia ajattelematta ryskin tutulle polulle (ylhäällä oikealla), jossa vasta huomasin  mitä tulikaan tehtyä. Tuossa tuli turpaan minuutti kaupalla. No onneksi menetetyn ajan voi ottaa kiinni seuraavalla rastivälillä tai sitten vaihtoehtona on hävitä lisää. En tiedä voiko tuosta oppia yhtään mitään, sen verran suuri ja tyhmä virhe tuli tehtyä.

Rastiväli 1-2: Oma suoritus.
Seuraavaksi kompensaatioväli eli otetaan menetetty aika kiinni. Kuviorajaa pitkin polulle, seuraava polku vasempaan, mutkassa mastoon ja rastille. Helppoa kuin heinänteko!

Rastiväli 2-3.
Toteutus: Koska on kiire ja helppo väli niin ei oteta kompassilla suuntaa. Suuntana on 'sinne päin'. Oho, tulinkin vihreälle, mutta onneksi kohta pääsen polulle. Tiheikkö jatkuu ja jatkuu, ei tämä näin kauaa voi kestää. Jossain vaiheessa järki lopulta voitti ja lähdin tekemään korjausta kohti polkua. Lopputuloksena oli se että hävisin taas minuutti kauppalla vaikka ajatuksena oli ottaa aikaa kiinni. Ihan oikeasti voisin noudattaa hyvää suunnitelmaa, tässäkin tapauksessa olisin voinut ottaa kiltisti kuviorajan kiinni ja loppu olisi ollut helppoa. 

Rastiväli 2-3: Oma suoritus.
Sijoitus oli 'huonoimman' kolmanneksen puolella, mutta loppupään hyvät väliajat valoivat uskoa parempaan huomiseen. Kyllä suunnistus on hieno laji! Ensi kerralla sitten täydellinen suoritus ja ne ihailevat katseet. Unelma Jukolasta elää edelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti