keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

20.6 Joutsenorastit: Mun Jukola

Pääsin sittenkin Jukolaan tänänkin vuonna! Aika ja paikka olivat hieman väärät, mutta mitäs pienistä. Joutsenorastit juostiin tällä(kin) kertaa entisissä Jukolan maisemissa, Kullervon starat sanailivat että muutama rasti oli samassa paikassa kuin Jukolassa silloin joskus.

Pienen tuumailun jälkeen reitiksi valikoitui A -rata eli noin 6 km. Maasto oli erittäin mielenkiintoista ja vaihtelevaa antaen samalla mukavasti haastetta eli siis varsin Jukolamaista. Taas tuli todistettu yksi urbaanimyytti vääräksi. Kunto kasvaa levossa. Ei kasva, ainakaan kolmen viikon levon aikana. Puuskutus ja pihinä oli ankaraa jo ensi askeleista alkaen. Jouduin ihan tosissaan käskyttämään itseäni että olisin jaksanut juosta. Jossain vaiheessa oli kuitenkin pakko antaa periksi, kävellä ensin ylämäet, sitten kävellä ryteiköt ja lopuksi kävellä ihan muuten vaan. Loppuun sain ihmeellisen energiaboostin ja tykittelin viimeiset kolme rasti juosten, sainpa vielä loppuun kunnon loppukirin.

Suunnistus oli suht hyvää, vaikka etäisyydet olivat hieman hakusessa. Se sentti kartalla on ihan oikeasti 100 metriä, eikä 15 metriä! Kolmannelle menin suunnitelmien vastaisesti mäen väärältä puolelta, koska käänsin vasemmalla liian aikaisin. Ei siinä sinänsä mitään, mutta virheen myötä rastin ottaminen oli hieman haasteellista. Hetken aikaa pyörin kalliolla ja yritin paikallistaa itseni, mutta sitkeä edestakaisin juoksun jälkeen löysin rastin. Nice! Väli 5-6 oli pitkä, eikä ensi silmäyksellä antanut järkeviä kiintopisteitä joita pitkin edetän. Taktiikaksi muodostui silmät kiinni ja sinne päin. Jälkeenpäin katsottuna vedin välin aivan optimi reittiä pitkin ja vieläpä silkalla tuurilla. Luottaako siis onneen jatkossakin? Tällä välillä Kullervon huippusuunnistaja pyyhälsi ohi, ei ollut mitään mahdollisuutta seurata perässä. On ne kovia!

Kehnosta kunnosta huolimatta varsin mukava suunnistus ja tuloskin oli ihan tyydyttävä. Itse arvioin että loukkaantumiset söivät ainakin 10 minuuttia vauhdista pois. Tästä on hyvä jatkaa kuntosuunnistuskautta. Ensi viikolla on tarjolla Etelä-Karjalan epävirallinen FIN5 eli jos osallistut kaikille neljälle alueen kuntosuunnistuksen voit voittaa pyörän tai jotain. Hienoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti