maanantai 25. kesäkuuta 2012

21.6 Inter -rastit

Juhannusvalmistelut olivat torstaina iltapäivällä niin pitkällä, että oli aikaa miettiä mitä tekisi seuraavaksi. Tyhmä kysymys, suunnistamaan tietysti! Lappeen Riennon järjestämät Inter -rastit olivat tällä kertaa Iitiän kylässä, siellä jossain Lemillä päin. Ajatuksena oli ottaa rennosti jalkaa säästelleen ja juosta normaalia lyhyempi matka eli B -rata. Kartanmyyjä tosin yritti kaupitella A -rataa, mutta olin tällä kertaa järkkymätön päätöksessäni. Myyntiargumenttina oli juhannusjuomien määrän suhteuttaminen juostuihin kilometreihin.Ennen lähtöä joku päätti vielä kääntää puukkoa haavassani ja kyseli miten Jukola meni. Mutisin takaisin jotain epämääräistä kipeästä jalasta ja kirmasin kohti lähtöpaikkaa.

Rata oli helppo niin kuin B -radan pitääkin olla, paljon polkuja joihin pystyy tukeutumaan matkaa taivaltaessa. Alku meni rennosti letkassa juostessa välillä toisia ohitelleen ja välillä muut ohi päästäen. Rastit löytyivät helposti, ehkä liiankin helposti. Helppous ja hyvä olo kostautuivat välittömästi. Huolimaton vilkaisu karttaa kertoi, että suolle olisi mentävä. No ei olisi pitänyt, olisi pitänyt kurvata vasemmalta teitä pitkin. Valintani ei ollut mitenkään perusteltu, eikä siinä ollut järjen hiventäkään. Virheen havaittuani lähdin kartaamaan oikeaan, kun olisi pitänyt korjata kohti vasempaa. Näin päädyin todella kauas optimireitiltä ja takkiin tuli rumasti. Loput rastit löytyivät helposti ja tulos oli siedetettävä, se olisi ollut erinomainen ilman megapummia.

Jos joskus aion oppia ihan oikeasti suunnistamaan niin kartanluvun on oltava tarkempaa, reitit pitää pystyä analysoimaan juostessa => helpoilla osuuksilla vauhtia pois ja katse, sekä ajatus, karttaan. Kuullostaa helpolta, mutta suunnistuksen kiihkeys vie järjen äänen kauas kuulumattomiin. Toinen asia johon tulen keskittymään loppukaudella on rastinotto. Rastinympyrä löytyy tyydyttävällä tarkkuudella, mutta sitten meneekin jo pyörimiseksi. Jos ympyrä on 1cm kartalla, niin siitä tulee 100m maastossa ja se on paljon se. Rastinottamiseen kun saisi vielä jonkun ajatuksen miten se pitää tehdä. Pitäisikö kysyä viisaammilta? Äh en jaksa alkaa sosiaaliseksi, Siperia opettaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti